În urma unei ședințe organizate la sediul Instituției Prefectului, cu privire la circulația auto și pietonală de pe DN 28, s-a discutat despre extinderea separatoarelor de sens pe porțiunea cuprinsă între zona de întoarcere amenajată în dreptul porții 2 de la Antibiotice și până la separatoarele existente, din zona porții 1 de la Antibiotice. Acest lucru este necesar pentru a evita riscul de accidente rutiere. Conform reprezentanților Poliției Rutiere montarea separatoarelor de sens din beton este deja avizată.

Pe de altă parte, în cadrul discuțiilor a fost scos în evidență faptul că este nevoie de amenajarea unei treceri pentru pietoni în zona respectivă, acum foarte multe persoane traversând ilegal drumul european. În momentul în care vremea o va permite, DRDP va realiza un marcaj corespunzător pentru noua trecere de pietoni, iar, împreună cu primăriile celor două unități administrativ-teritoriale pe raza cărora trece drumul european, respectiv Valea Lupului și Iași, va fi amenajată o trecere de pietoni similară celei de la Popas Păcurari.

Poliția Rutieră a propus și amenajarea unui iluminat stradal corespunzător, astfel încât pietonii să fie foarte vizibili în momentul în care traversează. Trecerea de pietoni este propusă pentru a fi amplasată pe DN 28 între cele două porți ale Antibiotice.

Totodată, urmează ca delimitarea prin separatoare de sens să fie extinsă și spre Lețcani, acestea urmând a fi instalate în continuarea separatoarelor existente și până în apropiere de rondul de la intersecția drumului european cu șoseaua de centură. Din cauză că sectorul de drum nu permite montarea de separatoare din beton, se vor utiliza separatoare din material plastic. S-a luat această decizie pentru ca delimitarea prin separatoare de sens să înceapă într-o zonă în care există iluminat stradal și astfel, acestea să fie cât mai vizibile și pe timpul nopții. Practic, vor exista separatoare de sens, din beton sau din plastic, de la zona de întoarcere amenajată în zona porții 2 de la Antibiotice și până în apropiere de intersecția cu șoseaua de centură.

Articolul precedentPrime Kapital vrea să investească la Iași
Articolul următorPrimăria Iași a găsit vinovații pentru traficul infernal din oraș: șoferii circulă fără anvelope de iarnă