Un procent de 76,75% dintre candidaţii din judeţul Iaşi care au susţinut anul acesta Definitivatul au luat note mai mari sau egale cu 8, promovând astfel examenul susţinut pe data de 18 iulie.

Din totalul celor 413 lucrări scrise transmise spre evaluare, 317 cadre didactice din judeţul Iaşi au obţinut cel puţin 8, nota minimă de promovare a examenului.

Procentul de promovare se situează astfel peste media naţională, care este de 75,75%. Dintre cele 317 cadre didactice care au promovat examenul de Definitivat, 146 de candidaţi au obţinut note cuprinse între 8,00 – 8,99, iar 109 candidaţi au luat note cuprinse între 9,00 şi 9,99.

„Este un rezultat remarcabil pentru sesiunea 2018 a examenului de Definitivat. Au fost 24 de note de 10 la proba scrisă, cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate la disciplinele Învăţământ preşcolar şi Educaţie fizică, ambele cu câte 8 candidaţi care au obţinut nota maximă. Alţi 2 candidaţi au obţinut nota 10 la disciplina Consiliere psihopedagogică, în timp ce Artele vizuale, Istoria, Limba şi literatura franceză, Matematica şi Religia ortodoxă sunt reprezentate de câte un candidat în lista decariştilor“, au spus reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.

Anterior desfăşurării probei scrise, peste 500 de candidaţi din judeţ au parcurs o etapă eliminatorie, care a presupus susţinerea a două inspecţii de specialitate şi evaluarea portofoliului profesional, promovarea fiind condiţionată de obţinerea cel puţin a mediei 8 pentru cele trei probe şi a notei 7 pentru fiecare dintre acestea.

Anul trecut, procentul de promovare la examenul de Definitivat a fost de 63,80%.

Cadrele didactice care doresc reevaluarea lucrării scrise pot depune eventualele contestaţii şi astăzi, până la ora 14.00, la centrul de examen constituit la Colegiul Naţional Iaşi.

Rezultatele finale se vor afişa pe 27 iulie.

Articolul precedentUn doctor din Iași a dat în judecată ANI
Articolul următorA găsit un portofel plin cu bani: uite ce a făcut după asta!