Un medic din cadrul unui spital ieşean a decis să acţioneze în judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Ioan Sorin Stratulat ia chemat în faţa instanţei pe inspectorii de integritate, acesta contestând, în contenciosadministrativ, la Curtea de Apel Iaşi, raportul întocmit de ANI pe numele său. 

Urmează ca instanţa de judecată să stabilească un prim termen al litigiului.

La mijlocul lunii februarie a acestui an, reprezentanţii ANI au menţionat, în cadrul unui comunicat, faptul că Ioan Sorin Stratulat ar fi fost găsit în stare de incompatibilitate.

În perioada 22 noiembrie 2016 – 6 aprilie 2017, Ioan Sorin Stratulat, șef Secție clinică recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate Iași, a deținut și a exercitat simultan funcția de șef Secție Clinică Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie în cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate Iași și pe cea de administrator al SC Soma Medical Impex SRL, având ca obiect de activitate hoteluri și alte facilități de cazare similare”, au precizat reprezentanţii ANI.

În plus, conform inspectorilor de integritate, începând cu data de 22 noiembrie 2016, Stratulat ar fi deținut și exercitat simultan funcția de șef Secție Clinică Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie în cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate Iași și pe cea de administrator al SC Gitorex SRL, având ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al produselor farmaceutice.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ioan Stratulat a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, au menţionat cei de la ANI. 

Articolul precedentSuspectați de trafic de DROGURI, în cătușe la Iași!
Articolul următorTrei sferturi dintre profesorii din Iași au luat examenul de definitivat