Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ (UMF) Iaşi a confirmat datele pentru cele mai importante momente din calendarul pentru anul academic în curs.

Studenţii aflaţi deja la studii la UMF Iaşi vor avea următoare vacanţă programată de Paşte, în perioada 17 – 26 aprilie, în timp ce toţi studenţii, cu excepţia celor din anul I, vor avea o nouă sesiune între 1 martie şi 16 aprilie. Cei din ani terminali îşi vor da licenţa în perioada 8 – 20 septembrie, în funcţie de profilul fiecărei facultăţi în parte, în acelaşi interval având loc şi înscrierea la doctorat.

Până pe 6 martie, la UMF are loc şi sesiunea din februarie a licenţelor şi disertaţiilor, pentru cei care nu s-au încadrat pentru sesiunea din toamna anului trecut, în timp ce a doua sesiune, normală – ca la orice universitate -, va avea loc între 30 mai şi 22 iunie.

Până pe 12 iulie au loc sesiuni extraordinare pentru modificarea unor note, examene restante, dar şi o sesiune ordinară, cât şi examenul scris la licenţă şi de disertaţie.

Cât timp la universitate are loc admiterea pentru noul an, studenţii gata înscrişi sunt în vacanţă, putând efectua până pe 6 septembrie practica obligatorie de vară.