Un consilier local a decis să acționeze în judecată Agenția Națională de Integritate (ANI).
Ion Lupu le cere magistraților din cadrul Curții de Apel Iași să dispună anularea raportului întocmit pe numele său de către inspectorii de integritate. La începutul lunii august 2018, Agenția Națională de Integritate a anunțat că a constatat starea de incompatibilitate în cazul a doi aleși locali, unul dintre aceștia fiind Ion Lupu, consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Vetrișoaia, din județul Vaslui.
“În perioada 24 iunie 2012 – 26 octombrie 2016, acesta a exercitat simultan funcția de consilier local și pe cea de referent, respectiv director în cadrul Căminului Cultural Vetrișoaia, încălcând astfel dispozițiile legale”, au precizat inspectorii de integritate.
Potrivit celor de la ANI, „funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului județean ori al prefecturii din județul respectiv”.
Reprezentanții ANI au adăugat că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Articolul precedentPeste 30 de șoferi, transformați în pietoni
Articolul următorProiectele imobiliare, motiv de gâlceavă în Consiliul Local