Universitatea „Al. I. Cuza“ Iași a ieșit din Top 1.000, conform clasamentului World University Rankings QS. România este prezentă în clasament cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea din Bucureşti, ambele ocupând un loc în categoria 801+, la fel ca anul trecut.

Au dispărut însă din primele 1.000, faţă de anul trecut, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara. În urmă cu doi ani, Universitatea din Bucureşti era cel mai bine clasată instituţie românească în acest ranking, ocupând un loc în poziţiile 701-750.

Clasamentul internaţional este condus de MIT, urmat de Stanford şi Harvard. QS World University Rankings 2020 este condus de universităţile americane, iar primele instituţii de învăţământ superior din Europa sunt Oxford pe locul 4, ETH Zurich pe locul 6, Cambridge pe 7, UCL pe 8 şi Imperial College London pe 9. Rankingul internaţional arată şi efectele incertitudinii Brexit asupra studenţilor: 56 din 84 de universităţi din Marea Britanie au pierdut poziţii.

Daniel David, prorectorul Universităţii Babeş-Bolyai responsabil cu cercetarea, a declarat că toate cele 5 universităţi au intrat şi anul acesta în evaluare, însă doar primele două au prins top 1.000.

Prorectorul UBB a explicat că realizatorii clasamentului internaţional „se uită la performanţa universităţii la nivel internaţional şi au un anumit prag de la care contactează universităţile. Deci trebuie să treci un anumit prag de performanţă, după care eşti contactat şi întrebat dacă vrei să trimiţi datele necesare pentru evaluare”.

Articolul precedentZece ani de puşcărie pentru crima de la benzinărie
Articolul următorEchipament medical de peste 4,2 milioane de euro, cumpărat de Consiliul Județean pentru Spitalul de Neurochirurgie