Universitatea „Al. I. Cuza“ Iaşi a încheiat un parteneriat cu Societatea Naţională a Apelor Minerale pentru valorificarea izvorului de apă minerală din Copou. Acest acord presupune demararea procedurilor de punere în funcţiune şi valorificare a apei minerale care a fost identificată la nivelul sursei Izvor 3 – zăcământ Iaşi-Copou, aflată pe terenurile Grădinei Botanice „Anastasie Fătu“.

„Parteneriatul îşi propune să faciliteze acţiunile necesare în vederea încadrării în limitele maxime admise pentru indicatorul nitraţi şi valorificării apei minerale, dar şi asigurarea condiţiilor optime pentru participarea studenţilor UAIC la stagii de practică pe tema administrării şi exploatării zăcământului Iaşi-Copou“, au precizat reprezentanţii UAIC.

Universitatea îşi asumă astfel să înceapă o acţiune mai amplă de a pune în funcţiune şi de a găsi o formă de a valorifica apele minerale din Copou, urmând a obţine consultanţă de la Societatea Naţională a Apelor Minerale pentru a putea să găsească cele mai bune formule de îmbuteliere a apei. Clădirea în care va avea loc exploatarea a fost intabulată de UAIC pe 10.08.2018.

„Apele minerale din zona Copou-Breazu sunt recunoscute internaţional încă din 1940, când au obţinut o medalie la Paris. Începând din anul 1960, Institutul de Balneologie din Iaşi repetă periodic analizele fizico-chimice ale acestor ape şi arată că au o mineralizare de până la 1.000 mg/litru şi au un caracter de ape hidrogencarbonatate – magneziene De asemenea, analizele demonstrează că apa din cu un pH slab alcalin. izvorul 3 – Copou are beneficii importante pentru sănătatea consumatorilor, întrucât este singura apă minerală naturală din România care conţine mai mult magneziu decât calciu“, au precizat reprezentanţii UAIC.

Articolul precedentStradă din Iași închisă pentru reparații
Articolul următorWizz Air a lansat un zbor de la Iaşi spre Liverpool