În urma unor întâlniri între primarul Mihai Chirica și reprezentanți ai școlilor și ai asociațiilor de părinți, municipalitatea ieșeană a elaborat un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind adoptarea unui regulament legat de obținerea acordului de funcționare în unitățile de învățământ necesar desfășurării programului „after school“.

„Din ce în ce mai multe familii se confruntă cu problema organizării programului «after school». Orele de curs ale elevilor se limitează la 4-5 ore pe zi, după care o mare parte dintre aceștia rămân nesupravegheați de către un adult competent. În municipiul Iași, procentul cuplurilor cu copii de vârste cuprinse între 6-18 ani și în care ambii părinți lucrează este semnificativ. Cei mai mulți dintre aceștia au slujbe care se prelungesc cu mult peste programul de școală al copilului, iar posibilitățile de a avea grijă ca acesta să-și petreacă timpul liber într-un mod cât mai adecvat vârstei lui sunt limitate“, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Școlile interesate și asociațiile de părinți trebuie să înainteze primăriei o cerere în vederea obținerii acordului de funcționare. Ulterior, cererea trebuie însoțită de un proiect elaborat în scopul justificării programului de tip „after school“ în afara orelor de curs, aprobat de consiliul de administrație al școlii / directorul unității de învățământ solicitante.

Articolul precedentProiect de reabilitare a 92 de kilometri din județul Iași. Beneficiază 11 comune – FOTO
Articolul următorMORTAL: Un TIR a dat peste o ieșeancă, în zona Baza 3!