Cardurile pentru pensionari SeniorIS se pot ridica de la tonetele CTP Iași începând de luni, 2 decembrie 2019. Pensionarilor li se vor solicita prezentarea cărții de identitate și predarea vechii legitimații.

Cardul este netransmisibil și valabil în mijlocul de transport numai împreună cu buletinul. Beneficiarii pot călători fără efectuarea unor proceduri suplimentare, fiind folosite doar în timpul acțiunii de control.

„Printre avantajele cardului SeniorIS se număra eliminarea timpilor de stat la rând a persoanelor în vârstă, care beneficiază de această facilitate și care în fiecare an erau nevoite să își vizeze legitimațiile de transport. Aceste carduri nu vor mai trebui vizate, bazele de date fiind actualizate lunar de către DAS și CTP”, au declarat reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

La fel precum StudentIS, cardul SeniorIS presupune folosirea unei tehnologii smart prin extinderea aplicației deja existente, 24Pay. În prezent, aceasta oferă posibilitatea tuturor utilizatorilor să achiziționeze orice tip de titlu de călătorie online.

În plus, introducerea acestor carduri va conduce și la descongestionarea chioșcurilor de bilete.