În perioada 5-10 septembrie a.c., este organizat la Iași, un stagiu de pregătire profesională, la care participă instructori din cadrul I.G.P.R.-S.I.A.S. și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din județele din zona Moldova, respectiv Iași, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Suceava, dar și Covasna.

În cadrul acestei forme de pregătire sunt vizate multiple activități specifice de antrenament intens, pe linia tacticilor de intervenție, tragerilor cu armamnetul din dotare și a pregătirii fizice. Scopul final urmărit  este uniformizarea tacticilor folosite, perfecționarea  deprinderilor luptătorilor, punerea în valoare a ultimelor noutăți la nivel național, cât și  internațional, în acest domeniu, atingerea unui nivel înalt de profesionalism în  securitatea intervențiilor, eliminarea oricăror  riscuri în  situațiile  cu grad sporit de dificultate, salvarea promptă a vieții  persoanelor amenințate, luate ostatici și  combaterea actelor de terorism.

Articolul precedentSfaturi utile pentru cei care încă nu s-au vaccinat anti-coronavirus
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Florin Roman, politicianul care a reușit să schimbe colțul de stradă la care vindea ziare, în tinerețe, cu fotoliul de parlamentar