Peste 20 de pelerini veniţi în Iaşi pentru a asista la slujbele religioase dedicate Sfintei Parascheva au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimele 48 de ore.

Astfel, în prima zi au ajuns la cortul SMURD de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei 24 de persoane, trei dintre acestea fiind transportate la Spitalul „Sfântul Spiridon” şi, respectiv, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, după ce au suferit stări confuze, crize convulsive sau, în unul din cazuri, după consum în exces de alcool.

De asemenea, o femeie de 48 de ani, din Arad, care a venit cu trenul la Iaşi, a suferit pe drum din cauza dificultăţii de a respira. Pacienta este cunoscută cu diabet zaharat tip 2, iar aceasta suferea de cefalee occipitală în ultimele zile. După tratament, a fost dirijată către Spitalul de Pneumologie”, a precizat ieri prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPUSMURD Iaşi.

Potrivit medicilor, la spital a ajuns şi o femeie de 54 de ani, din Dâmboviţa, care a plecat de la moaştele Sfintei Parascheva, a ameţit şi a căzut, suferind o fractură la umărul drept, în vreme ce Maria V., de 69 de ani, din localitatea Ciurea, a suferit, de asemenea, o fractură.

La spital au ajuns alţi trei pelerini, care au fost implicaţi întrun accident rutier ce a avut loc în cursul zilei de ieri.

Astfel, potrivit medicilor, Monica S., în vârstă de 53 de ani, din Ploieşti, pasageră în partea dreaptăfaţă a unui autoturism, a ajuns la spital în urma unui accident ce a avut loc în comuna Scânteia.

Pacienta era policontuzionată, suferind o contuzie la coloana cervicală, la pumnul stâng şi la bazin. Aceasta a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Sfântul Spiridona mai spus Diana Cimpoeşu.

De asemenea, şoferiţa maşinii, Aura P., în vârstă de 48 de ani, care ar fi fost orbită de un autoturism ce se deplasa din sens opus, ar fi pierdut controlul volanului şi ar fi răsturnat vehiculul, a ajuns la spital. Potrivit medicilor, aceasta a suferit un traumatism craniocerebral, o contuzie la coloana cervicală, un traumatism toracoabdominal, plus leziuni la pumnul şi şoldul stângMai mult, un copil, care se afla pe bancheta din spate a maşinii şi care dormea în momentul impactului, a fost transportat la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria”din Iaşi, pentru primirea de îngrijiri medicale. 

Articolul precedentSfințirea Bisericii „Sf. Iulian din Tars“
Articolul următorDascăl în biserică, acuzat înainte de Sfânta Parascheva că și-a incendiat soția