Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că centrele din Iaşi şi Timişoara care sunt deja construite vor fi dotate până în martie 2019.

„Licitaţia se va termina şi să sperăm că nu avem contestaţii. «Sportul» contestaţiilor ne-a ţinut pe loc în foarte multe situaţii, inclusiv în povestea asta cu studiul de fezabilitate”, susține Sorina Pintea.

„În 6 august 2018, am semnat un contract pentru studiul de fezabilitate. Tot în acest an am publicat, în 25 octombrie, pe site-ul Băncii Mondiale, un caiet de sarcini pentru achiziţia de aparatură, pentru că, practic, banii erau. Anul trecut s-a demarat procesul de achiziţie prin Banca Mondială, pentru că banii erau din 2012″, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a adăugat că patru centre pentru pacienții mari arşi – două la București, unul la Timișoara și unul la Târgu Mureș – ar urma să fie construite în România după anul 2020.

Sorina Pintea a precizat că aceste centre ar fi trebuit să fie construite încă din anul 2014, când a fost dată o Hotărâre de Guvern în acest sens, dar „a fost multă birocraţie, multă delăsare şi ani de zile în care lumea nu s-a interesat“.

Articolul precedent„Bucate alese și vin bun” la două târguri organizate la Iași
Articolul următorPatru posturi de şefi la Infecţioase, scoase la concurs