Primăria Iași a anunțat că proiectul ce vizează achiziția a 6 tramvaie, de circa 26 de metri, a fost evaluat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord și că a intrat în faza de precontractare.

„Am fost înștiințați de Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Est că proiectul «Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu», a obținut 93,5 puncte la evaluare (față de minimul de 70 de puncte), astfel că a intrat în faza de precontractare”, a declarat Mihai Chirica.

În urmă cu o lună, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice au fost publicate două anunțuri prin care municipalitatea intenționează să contracteze lucrările de construcții (modernizarea liniilor de tramvai, modernizarea carosabilului și a trotuarelor etc.) aferente proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu” și, respectiv, achiziția a 16 tramvaie de circa 26 de metri.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu” vizează reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu, reabilitarea podului Ciurchi II și achiziția a patru tramvaie. Durata integrală de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar valoarea sa totală de 104.022.632 lei. Licitația lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice vizează doar executarea lucrărilor de construcții (fără achiziția celor patru tramvaie), are o prevedere bugetară de 45.035.176,97 lei și are ca termen de depunere a ofertelor ziua de 7 iunie.

Achiziția a 16 tramvaie de circa 26 de metri face obiectul unei proceduri de licitație care are ca termen de depunere a ofertelor ziua de 21 iunie și are o prevedere bugetară de 142.721.280 lei, fără TVA.

Articolul precedentMihai Chirica: „Lui Liviu Dragnea i-a fost frică să dea mâna cu oamenii“
Articolul următorMiting de anvergură în Piața Unirii, organizat de PNL