O femeie a fost pedepsită de către magistrații ieșeni, după ce a fost acuzată de comiterea unei infracțiuni cu caracter economic. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea Verginei Stănescu, pentru evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpata Stănescu Vergina la pedeapsa închisorii de trei ani şi şase luni, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală – omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale (patru acte materiale)”au menționat magistrații ieșeni.

Sentința nu e definitivăm, aceasta putând fi contestată.

Procesul a început pe data de 10 octombrie 2018. Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de trei ani, femeia ar fi încercat să păcălească statul român, prinomisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Pe lângă condamnare, judecătorii ieșeni au obligat-o pe Vergina Stănescu și la plata unor despăgubiri.

Instanța admite în parte acţiunea civilă formulată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, şi obligă pe inculpata Stănescu Vergina să plătească acestei părţi civile suma de 550.557 de lei. Respinge celelalte pretenţii civile formulate de către partea civilă, ca neîntemeiate. Dispune luarea măsurilor asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale inculpatei Stănescu Vergina, prin instituirea unui sechestru asupra acestora, în vederea recuperării despăgubirilor civile acordate în cauză”, au precizat magistrații. 

 

Articolul precedentBăut, fără permis și cu o mașină neînmatriculată
Articolul următorBombă descoperită pe un câmp din județ