Un ieşean de 42 de ani care a fost arestat recent pentru tentativă la distrugere prin incendiere şi conducere cu permisul suspendat şia recunoscut faptele. 

„Inculpatul Petrovici Dimitrie Claudiu a recunoscut la audieri săvârşirea faptelor şi a solicitat încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei”a declarat luni Monica Palaghia, primprocurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

La finele săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat patru percheziții domiciliare în dosarul penal întocmit pentru tentativă de distrugere prin incendiere.

Persoana bănuită de comiterea infracțiunii de tentativă de distrugere prin incendiere a fost reţinută de poliţiştiBărbatuleste bănuit că, pe data de 28 iulie 2018, în jurul orei 7.00, în timp ce conducea un autoturism marca Skoda Fabia, proprietate a concubinei sale, ar fi avut fața acoperită cu o cagulă şi ar fi aruncat două sticle incendiare spre autoturismul parcat în curtea locuinței unei persoane din Iașia adăugat Monica Palaghia.

Oamenii legii au menţionat că, în urmă cu mai bine de o săptămână, membri ai clanului Tănase au reclamat la Poliţie faptul că imobilul lor din zona Copou şi o maşină au fost atacate de un individ mascat, care ar fi aruncat două sticle cu o substanţă inflamabilă.

Astfel, o femeie a sesizat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 faptul că un bărbat cu cagulă pe faţa ar fi aruncat două sticle incendiare în curtea casei din zona Copou a unor membri ai clanului Tănase (Vandam şi Jan). Sticlele incendiare ar fi vizat un autoturism parcat în curte, marca BMW X5, precum şi imobilul.

O sticlă s-a stins în iarbă, iar o alta ar fi căzut pe o alee, maşina nefiind atinsă. Ulterior, Poliţia a intrat în alertă. Potrivit procurorilor, suspectul a refuzat să spună care a fost motivul comiterii faptelor

Articolul precedentRutiera, cu ochii pe vitezomani
Articolul următorSub control judiciar, după ce a fost acuzat că a DEVASTAT o pădure