Doi copii au fost grav răniți în urma unui accident rutier ce a avut loc miercuri după-amiază în Iași.
Doctorii au precizat că ambii copii au fost transportați de urgență la spital, după ce o mașină a dat peste ei în localitatea Ciurea.
“Un copil de 9 ani a fost găsit în stop cardio-respirator la locul producerii accidentului. Echipajul medical încearcă resuscitarea acestuia, el fiind transportat la Spitalul Clinic de Pediatrie Sfânta Maria, din Iași, de către un echipaj SMURD – TIM. Acesta a suferit o fractură de bazin, fractură deschisă de gambă și femur, dar și un traumatism toraco-abdominal”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu, coordonatoarea UPU-SMURD Iași.
Ea a adăugat că cel de-al doilea copil a fost transportat la un alt spital. “Celălalt copil, de 7 ani, a fost găsit la locul producerii accidentului, cu traumatism cranio-cerebral sever. El a fost intubat și ventilat mecanic, fiind transportat la Spitalul de Neurochirurgie de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță cu medic”, a mai afirmat Cimpoeșu.
La locul respectiv s-au deplasat și polițiștii, care urmează să stabilească ce s-a întâmplat, aceștia întocmind un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.