Un medic ieşean a dat în judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Dorina Donciu a contestat la Curtea de Apel Iaşi raportul întocmit recent de către inspectorii de integritate pe numele său.

Urmează ca instanţa să stabilească primul termen al litigiului, după care judecătorii vor audia şi reprezentanţii ANI, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Astfel, în urmă cu mai puţin de o lună, reprezentanţii Agenţiei de Integritate au precizat că au constatat starea de incompatibilitate în cazul a trei persoane cu funcții de conducere din sistemul medical din România.

Aşadar, printre aceştia sa regăsit şi numele medicului ieşean Dorina Donciu, șefa Secției de Psihiatrie I din cadrul Institutului Clinic de Psihiatrie „Socola“, din Iași. Cei de la ANI au acuzat medicul ieşean de incompatibilitate.

În perioada 16 noiembrie 2016 – 1 iulie 2017, aceasta a deținut funcția de șef al Secției de Psihiatrie I, simultan cu calitatea de asociat unic, respectiv de administrator al SC Vital Medical Center Memory SRL, încălcând astfel dispozițiile legale. Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dorina Donciu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, au menţionat cei de la ANI.

Potrivit acestora, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului”.

Articolul precedentJandarmii vor împânzi străzile Iaşului
Articolul următorManifestări ocazionate de celebrarea Zilei Imnului Național, la Iași