Zeci de ieşeni au fost pedepsiţi de către magistraţi, după ce au fost acuzaţi de comiterea unor infracţiuni. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au acordat o pedeapsă totală de peste 165 de ani de închisoare, în cazul a 33 de persoane acuzate în acelaşi dosar. 

Magistraţii au dispus şi achitarea tuturor inculpaţilor în ce priveşte infracţiunea de constituirea unui grup infracţional organizat. De asemenea, unii au fost achitaţi pentru contrabandă, iar alţii au primit pedepse cu suspendarea executării. 

În schimb, cele mai mari pedepse din acest caz le-au primit Robert Nicu Sanda Cotaia – opt ani şi şase luni de puşcărie, pentru favorizarea făptuitorului şi lovire sau alte violenţe, Ştefan Andrei Răileanu – şapte ani şi şase luni de temniţă, pentru contrabandă în formă continuată, dare de mită în formă continuată, lovire sau alte violenţe şi tentativă la omor, Dan Bamboi – opt ani şi două luni de închisoare, pentru contrabandă în formă continuată, Ioan Onica – şapte ani şi două luni de închisoare, pentru contrabandă în formă continuată, lovire sau alte violenţe şi tentativă la omor, Adrian Voica – şapte ani şi patru luni de detenţie, pentru contrabandă în formă continuată, precum şi Ionuţ Silviu Iftime – şapte ani de închisoare, tot pentru contrabandă în formă continuată. 

De asemenea, doi minori au fost internaţi în centre de profil, iar magistraţii au dispus confiscarea de la unii inculpaţi a sumei de 3.000 de euro, dar şi a unor bunuri, precum lansete, binoclu, autoturisme, staţii de emisie-recepţie, telefoane, chingi, saci menajeri şi o geacă cu inscripţia Poliţia de Frontieră

“Instanţa admite acţiunea formulată de partea civilă ANAF şi, în consecinţă, obligă inculpaţii să achite către parte civilă suma totală de 1.438.120 de lei, drept despăgubiri”, au menţionat magistraţii ieşeni. Sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. 

Procesul celor peste 30 de persoane a început pe data de 4 martie 2015. Asta, după ce magistraţii ieşeni au operat reţineri şi arestări de la finele lunii septembrie 2014.

Aşadar, cele peste 30 de persoane au intrat în vizorul procurorilor DIICOT Iaşi la finele anului 2014. Anchetatorii ieşeni au spus că aceştia ar fi făcut parte dintr-o grupare care se ocupa cu contrabanda.

Gruparea avea în componenţă ceţăţeni români şi moldoveni. Întreaga grupare avea un ritm alert de acţiune, dovedind pe parcursul funcţionării o deosebită eficienţă, elasticitate, mobilitate în acţiune şi chiar deschidere la noi metode pentru a-şi asigura o bază stabilă de profit. De asemenea, locotenenţiiaveau misiunea de a racola lucrători de poliţie de frontieră care să le faciliteze săvârşirea faptelor de contrabandă“, au mai precizat anchetatorii DIICOT.

În urma unor acţiuni şi ale unor percheziţii efectuate de anchetatori, aceştia au dispus trimiterea în faţa instanţei a peste 30 de persoane, în acelaşi dosar. 

 

Articolul precedentZece ani de temniță, pentru că și-ar fi ucis iubita
Articolul următorFemei, condamnate din cauza țigărilor