Liderii Asociațiilor „Moldova vrea autostradă” (Iaşi), „Împreună pentru A8” (Iaşi) şi Asociaţia „Pro Infrastructură” (Cluj) i-au solicitat o întâlnire lliderului PSD, Liviu Dragnea.

Organizaţiile neguvernamentale au lansat un apel public, scrisoarea fiind semnată de liderii „Moldova vrea autostradă“ (Iaşi), „Împreună pentru A8“ (Iaşi) şi Asociaţia „Pro Infrastructură“ (Cluj). Principalul lucru pe care vor să-l afle organizaţiile vizează motivul pentru care un tronson din autostrada A8 (Iaşi – Târgu Neamţ) a fost transferat spre implementare la Comisia Naţională de Analiză şi Prognoză. Recent, guvernul a aprobat ca acest sector să fie executat prin parteneriat public privat, o soluţie care nu este agreată de Comisia Europeană, în condiţiile în care există bani europeni pentru un astfel de proiect.

„La întrebările noastre către conducerea CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, n.r.) şi către Ministrul Transporturilor referitoare la acest surprinzător şi de neînţeles transfer, ni s-a răspuns că este eminamente rezultatul unei decizii politice. Întrucât PSD este acum decidentul politic al actualei guvernări, vă rugăm domnule Liviu Dragnea, în calitate de Preşedinte al PSD, să ne oferiţi oportunitatea unei întâlniri oficiale pentru a afla motivul politic al acestei acţiuni de o mare importanţă pentru o treime dintre locuitorii României“, se arată în scrisoarea celor trei asociaţii.

În ceea ce priveşte celelalte două tronsoane ale Autostrăzii A8 (Târgu Neamţ – Ditrău şi Ditrău – Târgu Mureş), potrivit reprezentanţilor organizaţiilor, CNAIR ar avea în plan, potrivit celor mai recente informaţii, să scoată la licitaţie reactualizarea studiilor de fezabilitate pe data de 20 noiembrie.

Articolul precedentTrimiși în judecată din cauza drogurilor
Articolul următorÎncep lucrările la șoseaua Bârnova