Medicii de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului „Sf. Spiridon” Iași au avut de treabă în noaptea de Crăciun. Patru persoane au fost transportate de urgență la spital după ce au vrut să își pună capăt zilelor. Toți pacienții au primit îngrijiri medicale de specialitate, iar starea lor este stabilă în prezent.

„Un bărbat în vârstă de 67 ani a fost adus cu ambulanța cu o tulburare organică de comportament. Rezultatele investigațiilor medicale au arătat faptul că pacientul avea o intoxicație voluntară medicamentoasă și un traumatism cranio-cerebral. După ce a fost stabilizat, a fost direcționat către Spitalul de Neurochirurgie Prof.univ.dr.Nicolae Oblu”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef UPU „Sf.Spiridon” Iași.

Pe fondul consumului de alcool, un bărbat de 38 ani, din Iași, a decis să își pună capăt zilelor și a înghițit otravă pentru șoareci. Bărbatul a refuzat internarea.

Într-o stare foarte gravă a ajuns și o tânără de numai 18 ani. „Fata a înghițit un număr mare de pastile“, a a dăpugat Cimpoeșu.

Un bărbat de 40 de ani, din Iași, a vrut să își taie venele cu un cuțit. Când a fost adus la spital avea o plagă tăiată autolitică 1/3 superioară față volară antebraț stâng. Acesta a fost stabilizat și transportat la domiciliu.