Duminică, 1 iulie, la ora 11.00, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, va avea loc evenimentul Caravana Unirii dedicat Centenarului României. Trei autobuze ale Companiei de Transport Public Iași au fost personalizate exterior în culorile drapelului național, fiecare dintre vehicule purtând câte o culoare a tricolorului.

Proiectul readuce în prim-plan statutul de capitală națională a Iașului în perioada 1916 – 1918, la Iași fiind puse bazele unirii ce a condus la formarea României Mari. Pe fiecare laterală a autobuzelor se regăsește mesajul „Iașul salută România Mare!”.

Pe caroseriile autobuzelor sunt reprezentate 100 de simboluri sugestive pentru momentele istorice de referință ale neamului românesc precum și pentru realizările românilor de-a lungul timpului. Saloanele autobuzelor sunt transformate în galerii expoziționale neconvenționale, care includ variate informații și materiale foto-video. Autobuzul Albastru găzduiește o expoziție dedicată evenimentelor istorice din 1916-1918, în Autobuzul Galben sunt realizate proiecții video cu filme documentare istorice, iar în Autobuzul Roșu sunt prezentate explicațiile celor 100 de simboluri.

„Caravana Unirii” va străbate teritoriul României Mari, poposind în marile orașe reședință de județ, dar și în orașele Chișinău și Cernăuți, în prezent parte a Republicii Moldova, respectiv a Ucrainei.

Articolul precedentÎncepe Târgul naţional de ceramică „CUCUTENI 5000”
Articolul următorINCREDIBIL: Poliţistă suspectată că ar fi furat cosmetice!