Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit un autoturism marca BMW, semnalat în urmă cu câteva zile ca fiind căutat de către autoritățile din Italia.

Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni a ajuns, pentru efectuarea formalităţilor, un cetățean din Republica Moldova, J.D., în vârstă de 33 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW 320D, fabricat în 2011 şi înmatriculat în Italia.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul în cauză figura în baza de date ca fiind „bun căutat pentru confiscare”, semnalare introdusă de către autorităţile italienede pe data de 12 octombrie 2018.

Cu privire la aspectele constatate, J.D. a declarat că lucrează în Italia, la o firmă aparţinând unui conaţional, şi intenţiona să se deplaseze în Republica Moldova pentru schimbarea paşaportului.

Acesta a adăugat că a plecat din Italia în urmă cu cateva zile şi nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul ar fi fost semnalat ca fiind căutat de autorităţi.

Poliţiştii de frontieră faacum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 42.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile care se impun.

Articolul precedentScandalul artificiilor: Maricel Popa îl dă în judecată pe Mihai Chirica
Articolul următorPercheziţii la suspecţi de spargere, din județul Iași