Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași organizează în perioada 16 – 17 noiembrie 2018 a II-a ediție a Concursului Național de Interpretare „Eduard Caudella”.

Denumirea acordată concursului vizează raportarea manifestărilor artistice ieşene la contextul istoric al Conservatorului, apoi al Universităţii Naționale de Arte, prin legătura a două mari personalităţi muzicale, Eduard Caudella și George Enescu.

În contextul actual din România, tinerii interpreți ce reprezintă noua generație de valori culturale autentice, au nevoie de o mai bună promovare și motivare pentru a urca pe marile scene naționale. Scopul Concursului Național de Interpretare „Eduard Caudella” este acela de a sprijini și promova tinerii artiști muzicieni aflați la început de carieră, cât și valorificarea repertoriului românesc, destinat muzicii de cameră și instrumentelor cu rol solistic. Pentru o apreciere mai obiectivă, concursul a fost etapizat, având, astfel, o succesiune trienală, după cum urmează: vioară şi corzi grave, pian şi canto, instrumente de suflat şi percuţie. În fiecare an va exista și secțiunea de muzică de cameră. A doua ediție a Concursului Național de Interpretare „Eduard Caudella” este destinată categoriilor pian și canto.

În paralel cu desfășurarea Concursului Național de Interpretare „Eduard Caudella” va avea loc expoziția foto-documentară ce va pune la dispoziția ieșenilor informații și materiale aduse de la Muzeul Național „George Enescu” din București, despre „patronul spiritual” al evenimentului – Eduard Caudella (15 – 17 noiembrie 2018, Casa Balș, et. 1).

Și pentru că unui concurs Național îi stă bine în anul Centenarului cu invitați din toată România, Concertul de Deschidere va fi o poveste spusă de trei mari centre culturale: Facultatea de Muzica Brașov, Universitatea Națională de Muzică București și gazdele, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” – vineri, 16 noiembrie, ora 17:00.

Articolul precedentFără apă potabilă în Pașcani
Articolul următorFinanțele ieșene dau 140.000 euro pentru servicii de copiere