Trei ieşeni certaţi cu legea au fost pedepsiţi de magistraţi, după ce au fost acuzaţi de comiterea unor infracţiuni.

Tribunalul Iaşi a dispus condamnarea lui Gheorghe Gherasim la 14 ani de puşcărie, pentru tentativă la omor calificat şi violare de domiciliu, în vreme ce Corneliu Marolicaru a primit o pedeapsă rezultantă de nouă ani şi opt luni de detenţie, pentru instigare la tentativă la omor calificat şi violare de domiciliu.

Totodată, în acelaşi dosar, Sergiu GavriliucRotaru a fost condamnat la nouă ani, opt luni şi 1.632 de zile de temniţă, tot pentru tentativă la omor calificat şi violare de domiciliu.

Admite acţiunea formulată de părţile civile şi, în consecinţă, obligă pe inculpaţi la plata sumei totale de 150.000 de lei, cu titlu de daune morale, au precizat magistraţii ieşeni. Decizia nu este definitivă.

Astfel, procesul celor trei a început pe data de 28 septembrie 2017, după ce, la finele lunii august a anului trecut, poliţiştii au dispus reţinerile.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 15 august 2017, Gavriliuc a făcut „echipă” cu alţi doi indivizi periculoşi: Corneliu Marolicaru şi Gheorghe Gherasim. Procurorii au stabilit că cei trei ar fi consumat băuturi alcoolice şi ar fi decis să le facă o vizită unor femei.

Anchetatorii au adăugat că cei trei s-ar fi înarmat cu cuţite şi, în jurul orei 3.00, au pornit spre casa în care dormeau cele două femei, de lângă Biserica Galata, iar, în urma luptei care a avut loc, femeia în vârstă de 65 de ani a fost înjunghiată în piept de două ori, iar fiica acesteia a fost tăiată de câteva ori cu cuţitul pe mâna stângă, cu care s-a apărat de atac.

Ulterior, cele două victime au sunat la 112 şi au fost spitalizate, iar poliţiştii au pornit pe urmele celor trei indivizi. Anchetatorii au mai spus că Marolicaru şi Gherasim au fost prinşi pe 16 august, însă Gavriliuc s-a ascuns o săptămână, fiind prins ulterior.

Articolul precedentAfacerist din Iaşi, trimis în judecată
Articolul următorPrimul „Cartier inteligent” din România, înfiinţat la Iaşi!