Specialiștii în sănătate explică de ce să bei un pahar de suc de roșii în fiecare zi. Dacă faci din această activitate un obicei, organismul tău îți va mulțumi. Află în rândurile de mai jos ce se întâmplă în corp când ai o dietă bogată în produse din roșii.
Sucul de roșii este o sursă bogată de vitamine și minerale esențiale, dintre care amintim vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiul și licopenul. Nutrienții sunt foarte importanți pentru a susține sănătatea și buna funcționare a organismului uman.
Așa cum am precizat deja, roșiile sunt bogate în licopen. Acesta este un antioxidant puternic, care oferă și legumelor culoarea pe care o au, cea roșie. Substanța amintită are proprietăți antioxidante, care protejează celulele din corp de stresul oxidativ și de daunele provocate din cauza radicalilor liberi.
Consumul zilnic de suc de roșii poate aduce multe beneficii organismului uman. Licopenul și potasiul ajută la menținerea sănătății cardiace, au arătat specialiștii în numeroase studii. Licopenul contribuie la scăderea tensiunii arteriale și, totodată, la reglarea nivelului de colesterol LDL, cunoscut și sub denumirea de colesterol „rău”.
Potasiul este esențial pentru o funcționare corespunzătoare a sistemului cardiac. Astfel, consumul zilnic de un pahar de suc de oșii reduce probabilitatea de a dezvolta, în timp, boli de natură cardiovasculară, susțin specialiștii.
Vitamina C din sucul de roșii este cunoscută pentru modul în care contribuie la susținerea funcționării optime a sistemului imunitar, prin intermediul căruia organismul luptă împotriva infecțiilor. Consumul regulat de produse din roșii întărește sistemul imunitar și protejează organismul împotriva bolilor.
După cum sigur știi deja, sucul de roșii conține și multă apă, ceea ce înseamnă că ajută la menținerea corpului hidratat. Este relativ scăzut și în calorii, reprezentând o alternativă sănătoasă la băuturile ce conțin cantități mari de zahăr adăugat.
Nu în ultimul rând, sucul de roșii conține și fibre dietetice. Acestea sporesc sănătatea sistemului digestiv, menținând un tranzit intestinal regulat. Licopenul, antioxidantul despre care vorbeam mai sus, ajută stomacul să funcționeze sănătos și previne, totodată, dezvoltarea de ulcer gastric.