Procurorii ieşeni au dispus punerea în mişcare acţiunii penale faţă de O.C., pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Anchetatorii au precizat că individul a fost prins în seara de 9 noiembrie 2018 în zona Han Tătar, din municipiul Iaşi, transportând în autoturism o cantitate de 2.500 de pachete cu ţigări.

Ulterior a fost pusă în executare autorizaţia de percheziţie emisă la cererea procurorului de către judecători, fiind percheziţionat imobilul tip hală de producţie situat pe strada Aurel Vlaicu – spaţiu închiriat de alt titular, dar folosit efectiv de inculpat.

Au fost găsite, cu această ocazie, în două autoturisme tip dubă, staţionate în spaţiul respectiv, 88.736 de pachete cu ţigări mărcile Ashima şi Marble, fără timbru fiscal de provenienţă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de către reprezentanţii Direcţiei Regionale Vamale Iaşi la suma de 1.064.832 de lei.

Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar, mai apoi, judecătorii au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Articolul precedentSeptuagenară, violată cu sălbăticie
Articolul următorAccident rutier cu 6 victime, în care a fost implicată o ambulanţă