Doi bărbați cu cetățenie olandeză au fost prinși vineri cu substanțe interzise asupra lor, în interiorul Aeroportului Internațional Iași.

Cei doi, care sunt DJ și care ar fi participat la Festivalul Afterhills, ce are loc în aceste zile la Iași, au fost duși vineri după-amiază la audieri la sediul DIICOT.

Polițiștii de la Transporturi care lucrează în cadrul Aeroportului Iași au reținut vineri după-amiază doi tineri DJ veniți din Olanda pentru a participa la Festivalul Afterhills.
“Au fost aduși la sediul DIICOT doi cetățeni olandezi asupra cărora, la controlul corporal efectuat la Aeroportul Internațional Iași, au fost descoperite substanțe susceptibile a fi droguri. Cei doi cetățeni care sunt DJ urmează a fi audiați la sediul nostru, după care vor fi luate măsurile care se impun”, au spus procurorii DIICOT Iași.

Potrivit unor surse apropiate anchetei au afirmat că cei doi olandezi au petrecut noaptea de joi spre vineri la Festivalul Afterhills, iar, vineri după-amiază, cei doi au încercat să se îmbarce într-un avion ce efectua o cursă pe ruta Iași – București. Ulterior, cei doi ar fi urma să ia o cursă aeriană spre Olanda.

La poarta de filtru, angajații Aeroportului Iași au observat reacțiile bizare ale celor doi olandezi și le-au făcut un control corporal mai amănunțit, ocazie cu care au descoperit pastile și o substanță vegetală asupra lor, produse susceptibile a fi ecstasy și canabis. Substanțele au fost preluate de anchetatori și trimise la laborator, pentru analiză.

Articolul precedentProcurorii ieșeni cer protejarea magistraților
Articolul următorInteres maxim pentru renovarea Băii Turcești din Iași