Europarlamentarul Adina Vălean a sesizat la Iași că municipiul este unul dintre cele mai poluate din Europa și că orașul riscă infringementul. Vălean a mai spus că este inacceptabil ca urșii să fie împușcați, ea criticând anunțul ministrului Mediului privind posibilitatea emiterii unui ordin referitor la vânătoarea urșilor.
Europarlamentarul PNL Adina Vălean, care a participat duminică la Forumul “Investind în mediu, investim în viitor”, un eveniment dedicat dezbaterii principalelor probleme de mediu cu care se confruntă Iașul și România, a făcut unele declarații referitoare la problemele de mediu cu care se confruntă “Capitala Moldovei”.
S-a discutat foarte mult despre calitatea aerului din municipiul Iaşi. Această Comisie Europeană, Comisia de Mediu, înainte de a porni procedurile de infringement, a atras atenţia, a încercat să lucreze cu autorităţile, a dat timp pentru dezvoltarea unor planuri de remediere a situaţiei şi abia ulterior s-a ajuns în procedură de infrigement. Astfel, a existat un anume proces şi că autorităţile locale, autorităţile naţionale au avut timp şi cea mai bună colaborare din partea Comisiei Europene pentru a nu atât pentru a remedia, cât pentru convinge măcar că ştiu ce au de făcut pentru a remedia problema calităţii aerului“, a declarat duminică, în cadrul unei conferințe susținute în Iași, Adina Vălean.
Potrivit europarlamentarului PNL, acestea nu sunt lucruri abstracte, fiind vorba despre o chestiune de sănătate a cetăţenilor. “Sunt studii şi elemente foarte concrete care arată că o bună parte din decese sunt datorate proastei calităţi a aerului, existenţei particulelor în suspensie. Depinde enorm de autorităţile locale, în primul rând, şi apoi de cele naţionale care trebuie să vină şi să sprijine autorităţile locale pentru a implementa soluţii pe care nu trebuie să le inventeze. Ele sunt peste tot în Uniunea Europeană“, a adăugat Vălean.
Aceasta a mai precizat că e inacceptabil să împușcăm urșii, deoarece ar fi o dovadă de lipsă de civilizație, precizând că reprezentanții Comisiei Europene au avertizat România să nu întreprindă astfel de măsuri. Astfel, Vălean a criticat anunțul ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, referitor la posibilitatea emiterii unui ordin de ministru referitor la vânătoarea urșilor.
Articolul precedentO tamponare i-a adus un dosar PENAL: cum a fost posibil!
Articolul următorIeșean judecat pentru încălcarea legislației privind drepturile de autor