Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iași feroviar, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit 6.960 de ţigări ascunse în șasiul vagonului unui tren ce urma să intre în România din Republica Moldova. 

La Punctul de Trecere a Frontierei Iași feroviar, pe sensul de intrare în România, au ajuns, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca însoțitori ai unui vagon din trenul accelerat, care circula pe ruta Chişinău – Iaşi – București, cetățenii români I.B. și V.S., în vârstă de 48 și, respectiv, 45 de ani.

La controlul de frontieră efectuat asupra vagonului, echipa comună, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse și nedeclarate, într-un loc special amenajat în șasiul primului vagon, cu acces prin podeaua din cușeta de serviciu, mai multe pachete cu ţigări de contrabandă.

În urma efectuării controlului amănunțit și inventarierii bunurilor descoperite a rezultat cantitatea totală de 6.960 de țigări (348 de pachete), de proveniență din Republica Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigărilor, în valoare totală de 4.139 de lei, în vederea confiscării, și amendarea persoanelor cu suma totală de 20.000 de lei. 

 

Articolul precedentFOTO: Accident extrem de GRAV, în județul Iași: un copil – încarcerat!
Articolul următorO pensionară a încercat să-și ia zilele, din cauza depresiei