Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, prin metoda „Accidentul”.  

Din cercetările efectuate de polițiști până în prezent s-a constatat faptul că, în perioada 12 mai – 4 iunie, trei persoane din municipiul Iași, cu vârste cuprinse între 59 și 81 de ani, ar fi fost contactate telefonic de către persoane necunoscute, care le-ar fi spus că rude de-ale lor ar fi fost implicate în accidente rutiere și le-ar fi solicitat bani necesari pentru presupusele operații. Ulterior, bărbatul s-ar fi întâlnit cu persoanele vătămate și ar fi încasat bani, cauzând un prejudiciu total de peste 25.000 de lei și 5.000 de euro”a declarat Ioana Buștiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Conform acesteia, pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind dus în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

De asemenea, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale, iar cercetările continuă în cauză. 

 

Articolul precedentFast-food, obligat să îi achite daune morale unui ieșean
Articolul următorPeste 5.000 de pachete cu țigări le-au adus condamnări