De joi începe admiterea la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad“. Viitorii studenţi ai USAMV pot să îşi depună dosarele pentru înscrierile la programele de licenţă şi master până pe 21 iulie, între orele 8.00 şi 16.00.

În total, USAMV scoate la concurs în această vară 1.000 de locuri finanţate de la bugetul de stat, dar şi cu taxă, în cadrul a 16 programe de studiu la licenţă la patru facultăţi – Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Medicină Veterinară.

„Un element de noutate pentru acest an îl reprezintă admiterea la Facultatea de Medicină Veterinară, unde candidaţii trebuie să susţină un test-grilă format din 90 de întrebări din disciplinele Biologie şi Chimie, care se va desfăşura în data de 21 iulie. La celelalte trei facultăţi, admiterea se face fără probe de examen, pentru toate domeniile. Criteriile de admitere sunt notele obţinute la bacalaureat: 50% nota la Limba şi literatura română şi 50% nota la o altă probă scrisă, la alegere“, au precizat reprezentanţii USAMV.

Universitatea oferă posibilitatea candidaţilor de a se înscrie şi online pe platforma http://admitere.uaiasi.ro/, iar după afişarea rezultatelor cei admişi trebuie să se prezinte la sediul USAMV pentru a se înmatricula.

ocurile rămase libere vor fi scoase la înscriere în toamnă, 6 – 11 septembrie, iar taxa de înscriere pentru admitere este de 150 de lei.

Articolul precedentA ignorat autospeciala de Poliţie: ce i-au făcut oamenii legii! 
Articolul următorMuzee în sediul fostei Chesturi ieșene