Centrul de Excelenţă Iaşi îşi continuă activitatea şi în anul școlar 2018-2019, iar deschiderea festivă are loc la Colegiul Național, joi, începând cu ora 14,15. Sunt așteptați să participe lectori care vor derula activități la CEX, reprezentanți ai elevilor, dar și părinți.

Rolul Centrul de Excelenţă Iaşi este acela de a asigura tinerilor cu abilităţi înalte o pregătire deosebită, bine focalizată pe aptitudinile şi nevoile lor de instruire, de a promova metode de stimulare a creativităţii și a gândirii divergente.

Cu o activitate neîntreruptă de 18 ani, cu peste 1500 de absolvenți anual, sub îndrumarea a peste 320 de cadre didactice – depășind practic dimensiunea celei mai mari unități de învățământ ce funcționează în județul Iași – Centrul de Excelență Iași a fost și este un proiect de succes la nivel regional și național, având scopul de a maximiza dezvoltarea potențialului fiecărui tânăr și de a-i facilita evoluția către performanțe înalte, prin oferirea de experiențe de învățare diferențiate în raport cu experiențele obișnuite oferite de curriculum național (în conformitate cu legislația specifică în vigoare și cu recomandările Consiliului Europei).

Anual, la nivelul județului nostru se înregistrează peste 400 de premii, mențiuni și medalii obținute de elevii ieșeni la nivel național sau internațional, județul Iași fiind recunoscut la nivel național pentru numărul mare de olimpici înregistrat constant, la mai multe discipline.

La Centrul de Excelență Iași elevii pot opta pentru una sau mai multe din cele 15 discipline pentru care se va continua pregătirea centralizată în acest an şcolar: matematică, limba şi literatura română, limba engleză, limba franceză, limba germană, limba rusă, istorie, geografie, șah, fizică, astronomie și astrofizică, chimie, biologie și informatică.

Am pregătit și pentru acest an o ofertă densă pentru elevii ieșeni, care au așteptări mari în privința activităților ce se derulează aici. Vom afișa în curând orarul primei săptămâni, pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Iași, la rubrica Centrul de Excelență. Ne dorim un an plin de reușite, de premii și distincții, un an în care cât mai mulți elevi să își descopere, și cu ajutorul CEX, pasiunea pentru științele umaniste sau exacte” a subliniat prof. Vasile Sorohan, directorul Centrul de Excelență Iași.

Articolul precedentZeci de persoane, date în judecată la Iaşi pentru anularea cărţilor de identitate înainte de Referendum
Articolul următorSimpozion naţional, cu participare Internaţională, la Institutul “Socola”