O serie de investigaţii medicale cardiologice vor fi efectutate de o echipă de medici în Parcul Copou, până duminică.

Evenimentul are ca scop informarea asupra riscurilor acestor afecţiuni şi se desfăşoară la iniţiativa Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iaşi, în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu“ Iaşi şi cu Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor.

Persoanele interesate pot beneficia de consultaţii clinice cardiologice, de măsurarea tensiunii arteriale sau de electrocardiograme, dar pot şi discuta despre fibrilaţia atrială şi despre riscul unui accident vascular cerebral.

„După caz, persoanele suspectate de a avea risc de fibrilaţie atrială sau de accident vascular embolic, secundar fibrilaţiei atriale, vor fi sfătuite să meargă la medicul de familie pentru a beneficia de investigaţii medicale amănunţite“, precizează reprezentanții Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor.

Fibrilaţia atrială este una dintre afecţiunile cardiovasculare care, dacă nu este gestionată eficient, poate produce un accident vascular cerebral cu şanse minime de revenire.

Articolul precedentLocuri de muncă disponibile pentru ieșeni
Articolul următorA ajuns la Iași a doua tranșă de vaccin antigripal