Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iaşi au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată a lui Viorel Leuştean, Constantin Onofrei şi Cornel Onofrei, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Pe data de 2 mai 2018, echipa operativă comună constituită din lucrători ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, a organizat acţiunea de prindere în flagrant a lui V.L., în timp ce oferea unui agent din cadrul Postului de Poliţie Mădârjac – Secţia VIII de Poliţie Rurală Leţcani suma de 3.000 de lei pentru ca el să dispună o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care un prieten al acestuia este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis, a precizat Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Anchetatorii au susţinut că, din conţinutul denunţului formulat de către poliţist la sediul DGA – SJA Iaşi pe data de 26 aprilie 2018, rezultă că Viorel Leuştean l-a contactat pe agentul denunţător în cursul aceleiaşi zile şi i-a promis acestuia suma de 3.000 de lei, cu scopul de a dispune o soluţie favoravilă faţă de prietenul său, C.O., care are calitatea de suspect într-un dosar penal, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul fără permis, faptă ce ar fi fost comisă în cursul anului 2017.

În aceeaşi zi, inculpatul V.L. a fost dispus să colaboreze cu organele de anchetă, fiind probat momentul operativ în care a primit de la inculpatul cumpărător de influenţă C.O., tatăl lui C.O., suma de 660 de euro, echivalentul sumei de 3.000 de lei, pe care V.L. a oferit-o poliţistului denunţător din fonduri proprii, a adăugat Sarmizia Fetcu.

Prin rechizitoriu s-a dispus menţinerea măsurii sechestrului asiguratoriu instituit asupra sumelor de 3.000 de lei şi 660 de euro, în vederea confiscării de către instanţa competentă.

Articolul precedentÎnfrângere nemeritată cu Viitorul
Articolul următorPercheziţii la un puşcăriaş: bănuit că a păcălit o pensionară