Prezent la Iași, Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat joi că a depus, în „calitate de cetăţean al României“, o sesizare privind anumite fapte săvârşite de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

Liderul liberal a precizat că aceste fapte sunt legate de pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi tot ce s-a întâmplat după adoptarea de către Guvern a memorandumului privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Această sesizare e depusă de mine, Ludovic Orban, în calitate de cetăţean al României, şi am făcut acest demers pentru că l-am considerat o obligaţie morală faţă de mine. Nu am închis niciodată ochii, nu am să tac, să fiu pasiv când am să văd lucruri grave care afectează interesele generale ale României. Ceea ce se întâmplă România şi în alte ţări riscă să puna în pericol interesele fundamentale ale României, puse pe taraba de talcioc, de Dragnea şi acoliţii săi, riscă să distrugă orice credibilitate a României pe plan extern, risca să dinamiteze punţi care au fost construite în zeci de ani. Am considerat necesar ca cineva să cerceteze aceste fapte. Eu nu am calitatea, nu sunt eu procuror“, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL o acuză pe Dăncilă de înaltă trădare, vizavi de subiectul mutării Ambasadei României la din Israel la Tel Aviv, precizând că premierul ar fi făcut publice informații confidențiale și i-ar fi prezentat președintelui României informații false.

Articolul precedentHorodniceanu rămâne şef la DIICOT încă şase luni
Articolul următorAvocatul Poporului s-a sesizat în cazul minorei somate să achite spitalizarea