Președintele Biroului Politic Local al PNL Iași, Marius Bodea, îl atacă dur într-o declrație de presă pe primarul Iașului, Mihai Chirica, pe care îl acuză că a desființat Serviciul Control Urbanism și se ocupă de tot ce înseamnă proiecte imobiliare.

„Primarul Mihai Chirica este dator cu o serie de lămuriri publice în urma mediatizării situației din cadrul Serviciului Control Urbanism al Poliției Locale Iași.

Pe scurt, primarul Chirica regizează o realitate revoltătoare în care samsarii imobiliari care au participat la cumătria sa unde s-au adunat «daruri» însumând 180.000 euro merg în vacanțe cu inspectorii de la Serviciului Control Urbanism (adică subordonații săi care trebuie să îi verifice dacă au respectat legea), sub oblăduirea șefei Serviciului Control Urbanism, care este și cumătra sa! Nu relația personală și numirea controversată a unei rude este problema principală, deși este de nepermis în lumea civilizată, ci dovada că numirea în sine a unei persoane lipsită de independență profesională a viciat tot procesul în care controlul urbanistic se face cu respectarea legii.

În orice oraș civilizat, într-o lume normală, mediatizarea unui astfel de ghem de interese și a unei asemenea rețele de încrengături mafiote, patronate din vârful administrației locale, l-ar obliga pe primar să își dea demisia de onoare.

Așa cum ne-a obișnuit, dl. Chirica, numit candidat de către Liviu Dragnea și ales pe listele PSD în funcția de primar, se preface că «nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu îi miroase». Acum, că situația a scăpat de sub control și se simte vulnerabil, dl. Chirica se preface că vrea reforme în domeniului urbanismului ieșean.

«Reforma» propusă de Mihai Chirica este concentrarea în «pixul» său a verificării tuturor proiectelor imobiliare din oraș prin desființarea Serviciului Control Urbanism.

Domnule Chirica, dumneavoastră personal v-ați numit cumătra în funcția de Șef Serviciu la Control Urbanism.

Amintiți-vă că una dintre primele decizii ca primar interimar a fost să vă plantați oamenii dumneavoastră în Instituția Arhitectului-Șef, la Poliția Locală și la Serviciul Control Urbanism. Faptul că acum mimați că vă ”lepădați” de acești apropiați ai dumneavoastră este absolut penibil!

Domnule Chirica, se împlinesc aproape doi ani de zile de când vă prezint cu documente exemple nenumărate de abuzuri urbanistice în orașul nostru și mi-ați răspuns, într-un mod primitiv, că «fur din buzunare». De peste un an de zile PNL Iași nu mai votează niciun PUZ , întrucât tegiversați adoptarea noului Plan Urbanistic General al Iașului.

În toți acești ani, ieșenii au protestat în zonele unde samsarii dumneavoastră au mutilat spatiile verzi. Și acum veniți “ca picat din lună” și constatați că sunt probleme? Cine vă mai crede, prieten al samsarilor?

Îi solicit public primarului Chirica să ofere explicații pentru ceea ce se întâmplă în Primăria Iași în domeniul urbanismului, să își asume partizanatul cu samsarii imobiliari și să plece din aceasta funcție pe care nu o onorează.

Urbanismul este o problemă de interes public, care ne privește pe toți, pentru că de cum este gestionat orașul din punct de vedere al dezvoltării urbanistice depinde, în mare măsură, calitatea vieții din comunitatea noastră”, susține Marius Bodea

Articolul precedentParteneriat Primărie – Apele Române pentru construirea podului peste Bahlui
Articolul următorMinistrul Sănătăţii vine la Iaşi: uite de ce!