O fată din judeţul Iaşi a trecut prin clipe groaznice, după ce ar fi fost agresată de propriul unchi, care ar fi vrut să o disciplineze.

Adolescenta de 14 ani, din satul Rediu, comuna Scânteia, a fost luată de autorităţi din familie şi internată într-un centru de specialitate, după ce ar fi fost maltratată de un unchi certat cu legea.

„DGASPC Iaşi a emis o fişă de evaluare psihologică, concluzionând că minora a fost victima unei agresiuni fizice şi emoţionale din partea unchiului patern, considerându-se necesară scoaterea copilului din mediul familial abuziv şi includerea acestuia într-un program de consiliere specializat. În acest context, victima a fost internată în Centrul de primiri minori în regim de urgenţă”, au precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Aceştia au adăugat că unchiul fetei, Radu Corneliu Chiriac, un recidivist în vârstă de 37 de ani, a fost trimis în faţa instanţei, sub acuzaţiile de violenţă în familie şi ameninţare.

Astfel, procurorii au mai precizat că, pe 3 mai 2018, în jurul orei 21.30, în timp ce nepoata lui se afla pe uliţa din satul Rediu, Radu Chiriac ar fi lovit-o pe fetiţă cu pumnii în piept şi în zona capului, după care a împins-o pe aceasta într-o curte folosită pentru adăpostirea animalelor, unde, lângă un stâlp, i-a îndepărtat părul din cap cu ajutorul unui foarfece pentru tuns oile.

Oamenii legii au mai spus că, în timp ce îi aplica acest tratament, individul a ameninţat-o pe propria nepoată că îi va tăia o ureche. În urma incidentului, fetiţa a avut nevoie de 1-2 zile de îngrijiri medicale.

A doua zi, poliţişii au fost sesizaţi cu privire la faptul că fetiţa de 14 ani a fost agresată de unchiul ei. Adolescenta a povestit că, în seara zilei de 3 mai 2018, mergea liniştită pe uliţă spre casă, când, la un moment dat, s-a întâlnit cu unchiul ei. Procurorii au menţionat că, fără vreo explicaţie, individul a prins-o pe minoră cu mâinile de păr, a târât-o pe uliţă şi a lovit-o cu pumnii în abdomen, punându-i piedică de fiecare dată când fata încerca să scape.

„Persoana vătămată a declarat că, în momentul în care au ajuns în dreptul locuinţei părinţilor ei, a încercat să strige după ajutor, însă a fost împiedicată de către inculpat, care a lovit-o cu pumnii în zona feţei şi a ameninţat-o în tot acest timp cu acte de violenţă”, au subliniat procurorii ieşeni.

Potrivit acestora, individul a dus-o pe adolescentă într-un grajd, de unde a luat un foarfece pentru tuns oile, iar, lângă un stâlp, şi-a tuns nepoata, lăsându-i zone de alopecie. După ce a tuns-o forţat, individul ar fi lovit-o cu piciorul în zona dorsală şi i-ar fi spus: „Marş acasă, acu’ du-te unde vrei, du-te la Poliţie, că nu mai am treabă cu tine!”

Dar, de teamă, fata nu a mers acasă, ci a plecat către locuinţa unei surori, căreia i-a povestit cele întâmplate şi care a convins-o să depună plângere la Poliţie. Oamenii legii au făcut cercetare la faţa locului şi au găsit şuviţe din părul victimei. De asemenea, cu ajutorul unui mandat de percheziţie, poliţiştii au ridicat şi foarfecele pentru tuns oile.

În faţa magistraţilor, individul nu a recunoscut comiterea faptelor, oferind două versiuni diferite în privinţa activităţilor desfăşurate la data respectivă şi explicaţii fanteziste referitoare la existenţa părului victimei în apropierea locuinţei lui. Mai mult, din declaraţiile date de individ, anchetatorii au ajuns la concluzia că acesta a considerat că este de datoria lui să o disciplineze pe nepoată, deoarece aceasta “ar fi umblat aiurea prin sat”.

Mai apoi, individul a fost supus testului poligraf, reieşind că acesta a avut comportament simulat la întrebările privind comiterea faptelor. Anchetatorii au mai arătat că individul a fost condamnat în trecut pentru lovire şi alte violenţe şi, respectiv, furt calificat şi violare de domiciliu. Procurorii au subliniat că ultima sa condamnare a fost de nouă ani de închisoare, el fiind liberat condiţionat cu un rest de pedeapsă de 1.105 zile.

Articolul precedentUPDATE: Ministrul Sănătății: „Spitalul Regional de la Iaşi se va realiza. Va avea 850 de paturi“
Articolul următorUn nou ACCIDENT cu victime, pe şoselele din judeţul Iaşi