Impozitarea normei de hrană, cea care a înlocuit tichetele de masă, a creat nemulțumiri în rândul salariaților din domeniul medical. În urma discuției dintre reprezentanții Sindicatului Sanitas Iași și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, aceștia au spus că se vor adresa instanței pentru anularea impozitării normei de hrană.

„Norma de hrană este de 316 lei și după impozitarea cu 45% angajații rămân cu aproape jumătate din suma, iar restul revine statului. O parte dintre bugetari primesc norma de hrana întreagă. De ce nu se aplică această regulă pentru toți bugetarii la fel? În urma discuției cu doamna ministru, această problemă n ua fost rezolvată. Ne vom adresa instanței. Dorim ca impozitarea normei de hrană să fie de 10%, așa cum ni s-a promis în urmă cu câteva luni”, a declarat Iulian Cozianu, președintele Sindicatului Sanitas Iași.

O altă problema ridicată de sindicaliști ministrului Sorina Pintea a fost simplificarea normelor privind angajarea din sistemul sanitar. „I-am spus doamnei ministru ca acolo unde o parte din personal s-a pensionat sau a plecat să lucreze în altă parte să existe o procedură mai ușoară de angajare a altor persoane. Deblocarea posturilor din sănătate este foarte anevoioasă. Pe lângă aprobarea autorităților locale este nevoie și de aprobarea Ministerului Sănătății care, de multe ori, întârzie foarte mult. Pentru aceste posturi, procedura ar trebui mult simplificată”, a adăugat Cozianu.

Articolul precedentPrimăria Iași vrea să construiască un centru pentru rromii din Cicoarei, cu fonduri europene
Articolul următorAmenzi cu duiumul date de oamenii legii