Recent au început lucrările de modernizare a șoselei Iași – Voinești. Lucrările sunt executate de SC Enviro Construct SRL în cadrul unui contract în valoare de 6.311.904 de lei, fără TVA (7.511.165,76 lei, cu TVA) și vor dura maxim 24 de luni.

Lucrările pe care va trebui să le realizeze această societate se vor desfăşura pe o lungime de drum de 3,4 kilometri.

Indicatorii tehnico-economici aprobați de Consiliul Local prevăd că întreg proiectul durează 24 de luni. Proiectul de modernizare a șoselei Iași – Voinești nu cuprinde însă doar tronsonul unde se lucrează în prezent, ci lucrări până în Calea Galății, aproximativ 3 kilometri de unde se lucrează în prezent.

În etapa a doua, proiectul se va lega cu șoseaua Nicolina, inclusiv cu supralărgirea acestei șosele pe diverse porțiuni în vedere construirii unor benzi de stocaj sau de viraj de dreapta.

„Cel mai greu tronson este cel de care ne-am apucat. Presupune o excavare completă a tramei stradale pe ambele fire, în condiții de trafic, pentru că mare parte a lucrării nu presupune interzicerea totală a traficului. Probabil că pe parcursul lucrărilor vor fi și momente când vom fi nevoiți să interzicem, temporar, traficul în zonă, cu devierea acestuia pe șoseaua de centură, dar acest lucru doar în momentul în care vom ajunge cu lucrările în acele faze de execuție”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Articolul precedentPrimar ieșean, acuzat de INCOMPATIBILITATE!
Articolul următorFOTO: Întâlnire transnațională, organizată de un colegiu ieșean