Grupul slovac ESET are un centru de cercetare şi dezvoltare în Iaşi, unde lucrează în prezent zece persoane şi care a înregistrat anul trecut venituri de circa 2 milioane de lei.

Furnizorul slovac de produse şi servicii de securitate cibernetică ESET are în plan să continue expansiunea centrului local de cercetare şi dezvoltare deschis în Iaşi în 2016, scopul acestuia fiind de a servi drept pepinieră de programatori pentru grup.

„România este o piaţă importantă pentru noi, similară cu pieţele din Slovacia sau Cehia. La nivel de business, simţim şi noi presiunea forţei de muncă, dar avem avantajul de a nu fi limitaţi la graniţele unei ţări. Unul dintre centrele noastre este chiar în România. (…) Avem biroul de cercetare şi dezvoltare în România pentru că vrem să avem capacitatea de a absorbi talentele. Plănuim să dezvoltăm centrul şi să angajăm mai mulţi oameni acolo”, a declarat Richard Marko, CEO-ul ESET, în cadrul unui eveniment desfăşurat la sediul central al grupului din Bratislava, Slovacia.

Articolul precedentDezbateri interculturale între studenţii de la UAIC Iași
Articolul următorCTP Iaşi caută şoferi şi vatmani