Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la Iași că a sesizat Parchetul General „în calitate de cetățean” de faptul că Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea au difuzat informații cu caracter secret. Plângerea este și pentru uzurpare de funcție.

Am depus o sesizare la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casație și Justiție privind anumite fapte comise de Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea legat de pregătirea, adoptarea și aducerea la cunoștința opiniei publice și ce s-a întâmplat legat de memorandum. Am depus sesizarea în calitate de cetățean al României. Am considerat demersul o obligație morală. Niciodată nu am acceptat să fiu pasiv la lucrurile care afectează România. Riscă să distrugă orice credibilitate a României pe plan extern. Riscă să pună în pericol interesele fundamentale ale țării. Sesizarea îi vizează pe Viorica Dăncilă și pe Liviu Dragnea. Clanul de pigmei obișnuiți să se joace pe malul Lacului Belina nu poate afecta interesele țării”, a spus Orban.

Liderul PNL îi acuză pe Dragnea și Dăncilă de „difuzarea de informații cu caracter secret, uzurparea de funcție și refuzul de informare a Președintelui României” în cazul memorandumului privind mutarea Ambasadei Israelului.

Orban spune că Dragnea și Dăncilă sunt „un clan” care ”dinamitează relațiile externe ale României”.

“Este evident că nu pot accepta ca un clan certat cu legea, cu bunul simț și interesele țării să dinamiteze relațiile externe ale României pentru interesele de clan”, a mai spus Ludovic Orban.

 

Articolul precedentAvocatul Poporului s-a sesizat în cazul minorei somate să achite spitalizarea
Articolul următorSute de angajaţi au dat în judecată Penitenciarul Iaşi