Agenţii din cadrul Poliţiei oraşului Hârlău şi Secţiei IX de Poliţie Rurală au acţionat pe raza de competenţă pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranţă publică şi combaterea faptelor cu violenţă, în zona barurilor şi a altor unităţi similare şi încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

Au fost controlate 15 unităţi comerciale şi verificate 80 de autoturisme. Poliţiştii au legitimat 159 de persoane. De asemenea, au fost date 27 de amenzi, în valoare de 12.225 de lei.

Au fost reţinute un permis de conducere, un certificat de înmatriculare şi un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare. 

De exemplu, a fost prins un bărbat în vârstă de 21de ani, din comuna Scobinţi, în timp ce conducea un autoturism pe DC 135 – Scobinţi, iar, în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost amendat cu 2.900 de lei, iar, ca măsură complementară, i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. 

În plus, a fost amendat cu 1.000 de lei un bărbat din comuna Belceşti, întrucât, în calitate de administrator la o firmă, a organizat în incinta societăţii o petrecere privată, iar volumul muzicii era dat la intensitate mare, tulburând liniştea locuitorilor din zonă. 

Articolul precedentVictorie norocoasă la Voluntari
Articolul următorTeatrul Național Iași, în turneu la Chișinău