Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iași va participa săptămâna aceasta la cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Reuniunea Teatrelor Naţionale”, manifestarea organizată la Chişinău de către Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale al României şi Institutului Cultural Român în perioada 20 – 30 septembrie.

În cadrul Reuniunii vor fi prezentate producţii recente ale teatrelor invitate din România şi ale teatrelor naţionale din Republica Moldova.

Printre spectacolele care vor putea fi vizionate la Chişinău se numără cel al Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale”, Bucureşti, „Scrisoarea” după Ion Luca Caragiale, spectacol în regia lui Horaţiu Mălăele, cel al Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, „Cealaltă ţară” de Herta Muller, în regia lui Alexandru Istudor, Naţionalul ieşean urmând să prezinte spectacolele „Povestea păsării fără cuib” în regia lui Iris Spiridon şi „Teatru de război”, spectacol regizat de Cristian Hadji-Culea.

La eveniment vor susţine spectacole şi actorii de la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, de la Teatrul Naţional Târgu Mureş, de laTeatrul Naţional Cluj-Napoca, de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” Timişoara, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, dar şi de la Teatrul Naţional „Satiricus – Ion Luca Caragiale” din Chişinău, de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi sau de la Teatrul Muzical Dramatic „B.P. Haşdeu” din Cahul.

Alături de spectacolele de teatru, publicul va putea participa la o serie de conferinţe, lansări de carte, expoziţii şi întâlniri cu actorii. O secţiune aparte a evenimentului o constituie şi audiţiile publice ale spectacolelor de teatru-document, realizate de Teatrul Naţional Radiofonic Bucureşti şi Radio Moldova Chişinău.

Articolul precedentPatron amendat din pricina… muzicii
Articolul următorCriză de sânge la Iași: necesitate mare pentru grupa A2