Un ieşean a fost pedepsit de către judecători, după ce a fost acuzat că „a uitat” să îşi achite dările către stat.
Magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus condamnarea lui Florin V. la pedeapsa rezultantă de cinci ani şi şase luni de închisoare, pentru evaziune fiscală.
„Instanţa admite, în parte, acţiunea civilă formulată în cauză şi, în consecinţă, obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente, să plătească părţii civile Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi, suma de 128.037,57 lei (echivalentul a 28.840 de euro), cu titlu de prejudiciu. Respinge, ca nefondate, restul pretenţiilor formulate de partea civilă”au menţionat judecătorii.
Procesul ieşeanului a început pe data de 4 septembrie 2017. Conform procurorilor, în urmă cu câţiva ani, acesta ar fi comis evaziune fiscală constând în omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate săvârşită în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
Articolul precedentTânăr ieșean, decedat după ce a căzut de la etajul V al unui bloc
Articolul următorSuspectat de agresiune SEXUALĂ, din nou în vizorul procurorilor