Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” Iași oferă peste 1.500 de locuri la admiterea din iulie 2019, atât pentru studii de licență, cât și pentru master.

Numărul total de locuri aprobat de către Ministerul Educației Naționale (MEN) pentru absolvenții de liceu este de 975, dintre care 670 locuri sunt de la buget, iar 305 locuri sunt la taxă. Important de precizat este faptul că 25 de locuri de la buget sunt prevăzute pentru absolvenții liceelor din mediul rural. În ceea ce privește studiile de masterat, absolvenții de facultate au la dispoziție 544 de locuri, dintre care 430 sunt de la buget.

Noutatea admiterii din acest an este aceea că la Facultatea de Horticultură a USAMV Iași va fi introdusă o specializare nouă la studii de licență, respectiv Biotehnologii agricole, pentru care au fost aprobate 25 de locuri de la buget și 10 locuri la taxă. Viitorii studenți vor învăța cum se realizează soiuri de plante mai rezistente care permit obținerea de recolte ce se pot dezvolta pe soluri mai puțin prietenoase sau chiar aride.

Conform calendarului, în perioada 15 – 26 iulie 2019, va avea loc înscrierea candidaților pentru Admiterea din sesiunea iulie 2019 la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii și Biologie.

Înscrierea candidaților la domeniul Medicină Veterinară va avea loc în perioada 15 – 25 iulie 2019, iar testul grilă se va desfășura în data de 26 iulie 2019. Admiterea candidaților la USAMV din Iași se face pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50%, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%), cu excepția domeniului Medicină veterinară. Admiterea candidaților la Facultatea de Medicină veterinară se face pe baza unui test grilă și a mediei la examenul de Bacalaureat. La stabilirea mediei finale de admitere, rezultatul testului grilă va avea o pondere de 30%, iar media de la Bacalaureat va avea o pondere de 70%.

Studenții USAMV Iași beneficiază de burse – în țară și în străinătate, de cazare în campusul studențesc format din cămine dotate cu săli de bucătărie și cu spălătorie, de condiții moderne de studiu, de baze de practică proprii situate în mai multe regiuni ale țării, inclusiv ateliere de microproducție a berii, procesare a laptelui, a cărnii, patiserie și panificație, precum și de o bază sportivă completă la care au acces gratuit.

Articolul precedentSalubris dă peste 200.000 de euro pentru nouă autoutilitare
Articolul următorGALERIE FOTO: Fostul antrenor al FCSB a semnat cu Politehnica Iaşi