Ieşenii care au devenit asiguraţi după distribuirile anterioare ale cardului naţional de sănătate vor intra în posesia documentului medical în luna iunie.

Potrivit Casei Judeţene de Asigurări de Iaşi (CJAS), peste 31.000 de carduri de sănătate vor fi distribuite în judeţ cu Poşta Română.

„Cardurile naţionale de asigurări sociale de sănătate vor fi distribuite la domiciliul înregistrat la Serviciul Evidenţa Populaţiei, iar în situaţia în care, în această perioadă aceste persoane nu sunt la domiciliu, Compania Naţională Poşta Română va returna cardurile la CJAS Iaşi, urmând ca asiguraţii să le poată recupera de la CJAS Iaşi“, susțin reprezentanții CJAS Iași.

Conform CJAS, cardul naţional de sănătate conţine doar datele de identificare ale asiguratului.

Pe card şi în memoria electronică a acestuia sunt imprimate numele şi prenumele asiguratului, codul unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate, numărul de identificare al cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, data naşterii, termenul de valabilitate al cardului. La cererea asiguratului, medicul de familie poate inscripţiona pe card diferite date medicale. Cardul naţional de asigurări de sănătate se distribuie persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

Copiii şi tinerii cu vârsta de până la 18 ani beneficiază de servicii medicale gratuite.

Articolul precedentPrimarul Iaşului a semnat convenţia privind clima şi energia
Articolul următorȘeful Aeroportului Iași vrea unirea terminalelor T2 şi T3 şi supraînălţarea lor