Trei membri ai clanului Stănescu au fost pedepsiți de către magistrații ieșeni, după ce au fost acuzați de comiterea unor infracțiuni cu caracter economic.

Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Mihalache Stănescu la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru evaziune fiscală.

Instanța admite în parte acţiunea civilă formulată de ANAF – Direcţia Generală a Finanţelor Publice Iaşi şi, în consecinţă, obligă inculpatul la plata sumei de 788.950 de lei. Respinge ca nedovedite celelaltepretenţii formulate de partea civilă”au spus magistrații ieșeni.

Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi contestată. Procesul individului a început pe data de 25 mai 2018. Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de un an, acesta ar fi „uitat” săși achite dările către stat.

Magistrații din cadrul Tribunalului Iași au mai dispus condamnarea lui Franț Stănescu la patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru evaziune fiscală – evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale (13 acte materiale).

În același dosar, instanța a dispus condamnarea Mariei Stănescu la cinci ani de detenție, pentru evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Instanța admite acţiunea formulată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi şi obligă inculpaţii să plătească acestei părţi civile suma de 494.100 de lei, precum și suma de 94.044 de lei. De asemenea, admite acţiunea formulată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu şi obligă inculpata Stănescu Maria să plătească acestei părţi civile cu titlu de despăgubiri civile suma de 9.550.703 lei”au menționat magistrații ieșeni. Judecătorii au menținut sechestrul pus pe bunurile inculpaților, din comuna Grajduri, județul Iași.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor doi a început pe data de 30 mai 2017.

Potrivit procurorilor, cei doi ar fi evidenţiat în acte cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, cu scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. 

 

Articolul precedentPeste 20 de ieșeni, ACHITAȚI după ce au fost acuzați de comiterea unor infracțiuni
Articolul următorZeci de mii de pelerini pe listă pentru slujba oficiată de Papa Francisc la Iaşi