Aproape 80% din totalul de 413 candidaţi din întreg judeţul Iași care au susținut examenul de definitivat susţinut pe 18 iulie au trecut peste pragul mediei 8 necesar promovării. Pentru judeţul Iaşi, există în total 328 de cadre didactice ce au obţinut definitivarea în învăţământ. Punctajul Iaşului este la nivelul celui naţional, de 79,59%, care a crescut cu aproape 4% după contestaţii.

Disciplinele cu cei mai mulţi candidaţi la examen au fost Învăţământul preşcolar – 104, cel primar – 80, educaţia fizică – 44, limba şi literatura română – 30, psihopedagogia specială – 27. Cele mai mari rate de promovare, de peste 90%, le-au avut disciplinele – Învăţământul preşcolar, Biologie, Matematică, Psihopedagogie specială şi Religia ortodoxă.

„Cadrele didactice care au obţinut dreptul de practică în învăţământ în urma promovării acestui examen vor beneficia în continuare de consiliere şi monitorizare din partea profesorilor metodişti şi a inspectorilor de specialitate, având, în acelaşi timp, oportunităţi importante de dezvoltare posibilitatea de a beneficia de profesională: înscrierea la gradele didactice, participarea la activităţile comisiilor metodice de la nivelul unităţilor de învăţământ, ale cercurilor metodice, înscrierea la programele de formare oferite de Casa Corpului Didactic Iaşi, la atelierele de lucru organizate de ISJ Iaşi în vederea promovării importanţei dezvoltării profesionale în cariera didactică“, au transmis reprezentanţii ISJ Iaşi.

Articolul precedentAviz al Comisiei de urbanism pentru Hangarul Aerostar de la Iași
Articolul următorRazie printre taximetrişti