Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi Poliţia Transporturi a verificat 160 de autovehicule care efectuează transport în regim de taxi, în zona Aeroporturilor Internaţionale Iaşi, „Henri Coandă” Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova şi Bacău.

Oamenii legii au dat 61 de sancţiuni contravenţionale, pentru abateri de la normele legale ce reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.

Poliţiştii au menţionat că activitatea a vizat prinderea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

În doar două ore, poliţiştii de la Transporturi au verificat 160 de autoturisme, iar, în urma neregulilor constatate, au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.435 de lei. Dintre sancţiuni, 45 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, nouă pentru încălcarea prevederilor Legii privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar şapte – pentru alte abateri”, au precizat oamenii legii.

De asemenea, conform acestora, pe parcursul activităţilor desfăşurate, au fost dispuse trei măsuri complementare de reţinere a certificatului de înmatriculare auto. Poliţia anunţă că astfel de controale vor fi efectuate şi în perioada următoare.

Articolul precedentProcent de aproape 80% la Definitivat, la Iași
Articolul următorLimuzine de lux, descoperite de poliţiştii de frontieră ieşeni