Consilierii județeni se vor reuni astăzi într-o nouă ședință extraordinară, pe ordinea de zi figurând o serie de proiecte ce țin de finanțări europene, proiecte privind reabilitarea unor clădiri simbol ale Iașului.

Consilierii județeni vor discuta un proiect de hotărâre privind modificarea hotărârii Consiliului Județean Iași, nr. 301/22.11.2016, de aprobare a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții din cadrul proiectului legat de restaurarea Muzeului „Nicolae“ Gane Iași. De mai bine de zece ani, Casa Memorială „Nicolae Gane” se află în conservare, asta pentru că structura de rezistență este afectată complet. Suma necesară pentru restaurarea și reintroducerea monumentului istoric în circuitul turistic este de 1,3 milioane de euro.

De altfel, Consiliul Județean a depus cererea de finanțare în vederea obținerii fondurilor necesare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Casa a fost construită în secolul al XIX-lea și a aparținut scriitorului și omului politic Nicolae Gane, cel care a ocupat și funcția de primar al Iașului între anii 1872 – 1911. Începând cu anul 1993, imobilul a devenit muzeu, oferind și posibilitatea amenajării unor spații pentru restaurare carte și atelier foto.

Articolul precedentStagiunea Teatrului Național Iași se deschide pe 16 septembrie
Articolul următorPeste 300.000 de țigări, capturate în județ în acest an